erik 20 år
  Hej! Jag undrar om man kan bli rappare om man går Estetprogrammet inriktning Musik. Eller kan man bara inrikta sig mot instrument?

  2 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Erik!
  Vilken stad bor du i?
  Det kan vara olika på olika skolor, så för att bättre svara på din fråga behöver jag veta vilka skolor du kan tänka dig att söka till? I viken stad eller vilket län?
  Här http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium?query=&program=14&orientation=42&vocation=&variant=&county=&order=school kan du se alla de gymnasieskolor som i Sverige erbjuder ES, inriktning Musik. Sortera på län/kommun och du får fram de skolorna som finns nära dig.

  De här skolorna http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium?query=&program=14&orientation=42&variant=2&county=&order=school erbjuder Riksrekrytering dit elever från hela Sverige söker.

  Se också om utbildning på någon av de här skolorna http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium?query=&program=14&orientation=42&variant=1&county=&order=school verkar vara intressant för dig.

  Läs annars på http://www.gymnasieguiden.se/program/ES/musik där det står att man kan sjunga i många olika stilar (men står tyvärr inget specifikt om att rappa).

  Bästa hälsningar så länge och vi hörs!
  Milla SYV
  • erik Bor i Östersund
  • Anna Jag kommer att ge dit ett nytt svar - kommer inom kort.
  Anna SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Erik!
  Jag har pratat med några personer idag som jobbar på Estetiska programmet, musik - och alla säger att rapp är en form av "sång" och att det "borde vara OK" att kunna söka inriktning "musik" med mål att bli rappare
  men att det i så fall bör finnas en lärare på skolan som är duktig eller intresserad av rapp och har "något att tillföra på det område", vilket inte alls är säkert att alla skolor har (en sådan musiklärare, alltså).

  Det gäller för dig att ta kontakt med varje skola som du eventuellt skulle kunna tänka dig att studera på och be att få prata med musiklärarna och ställa en direkt fråga till dem - kan de tänka sig utbilda en blivande rappare eller inte? Det handlar då inte om att de inte vill, utan att de kanske inte kan - inte vet hur man gör för att det är en speciell gren inom musiken.

  Du får direkta länk av mig här: http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/jamtlands-gymnasium-wargentin
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/jamtlands-gymnasium-palmcrantz
  som i Östersund erbjuder Estetiska programmet, inriktning Musik.
  Läs i presentationerna och på skolornas egna hemsidor och i fall det inte står ngt om rapp, ta kontakt med musiklärarna på de två skolorna - det är det bästa rådet jag kan ge dig just nu.

  Om vi på Fråga SYV kommer på ngt. annat förslag eller lösning - hör vi av oss i så fall!

  Bästa hälsningar och Lycka till!
  ANNA

  Plusgymnasiet i Stockholm http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/plusgymnasiet-stockholm
  svarade att hos dem är det helt OK att välja "rapp" som specialisering, dock är det enligt Skolverkets skolplan för Estetiska programmet obligatoriskt att spela instrument ELLER lära sig olika sångtekniker. Det betyder att man även måste sjunga på "vanligt sätt" och inte bara rappa.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga