Leyan
  Hej,

  Jag går just nu naturvetenskap och det har gått lite mer än en månad och jag känner att det inte är för mig och jag klarar inte det. Jag undrar om det finns en chans att byta linje nu. Jag vill verkligen inte vänta ett helt år innan jag kan byta och jag kommer inte orka fortsätta med naturvetenskap.

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej!
  jag tror tyvärr inte att du kan byta nu, så pass sent på läsåret. Men det beslutet ligger egentligen hos rektorn på den "mottagande utbildningen". Alltså dit du vill byta, det är där du måste fråga och få svar. Oftast brukar gymnasieskolorna sluta ta in nya elever efter cirka 15 september. Att kunna komma in senare är mycket ovanligt och oftast i så fall om man vill byta Skola men inom samma program (t.ex kan handla om att familjen har flyttat och det blir för långt att pendla... men även i det fallet kan det inte garanteras att få byta).
  Det realistiska alternativet är att du nu fortsätter läsa så gott det går och söker till en ny gymnasial utbildning till nästa höst.
  ***
  Om du uppger till vilket program du vill byta och i vilken stad kan vi se om vi har info om ledig plats, men -som sagt - är chansen rätt liten, tyvärr. :(

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga