HhjjAlex

  Hej Jag vill komplettera ca 10 kurser på komvux under sommaren och nästa ht- termin. Jag undrar om denna period räcker om man läser heltid. Jag undrar också om hur många kurser man kan läsa samtidigt under sommaren.

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej,
  på heltid (på gymnasial nivå) läser man 20 gymnasiala poäng. 
  Alltså, en 100poängs-kurs läser man - på heltid, på fem veckor. Om komvux i din kommun erbjuder sommarkurserna eller inte vet jag inte (kolla det med komvux i den kommunen där du är folkbokförd). 
  De 10 kurser som du skriver om, är alla de på 100poäng eller är det några som har en annan omfattning? En 50poängskurs läser man på heltid på 2.5 veckor och fysik1a, 150poäng läser man på 7.5 veckor. Så, det är viktigt hur stora kurser är för att kunna uppskatta hur snabbt man kan läsa in alla de kurserna.

  Studie- och yrkesvägledare
  • HhjjAlex :

   Alla kurser är 100 poäng och jag tänker göra prövningar på 4 av dessa kurser. 

  • Milla : Om du ska läsa kurser som motsvarar (tillsammans) 600 gymnasiala poäng, då tar det, om man läser på heltid 30 veckor.
  • HhjjAlex : Men kan man inte läsa flera kurser samtidigt? Behöver man läsa kurserna en i taget??
  • Milla : Man kan läsa flera kurser samtidigt men komvux brukar inte ge plats på kurserna som motsvarar mer studier än heltidsstudier. Det är ganska vanligt att man läser fyra stycken 100p.kurser (totalt 400poäng) på 20 veckor, man läser alltså varje kurs på 25% av studietakt, så man "blandar" fyra kurser som man läser samtidigt och tillsammans blir det heltid. Hur som helst, så blir 600 poäng = studier på heltid i 30 veckor, oavsett om man läser en kurs i taget eller läser flera kurser på deltid som tillsammans "bildar" heltid.
  Läs alla kommentarer

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga