Elin

  Hej, jag undrar om det går att studera till makeup artist utomlands? Det är en kort utbildning på komvux och därför är jag osäker, men enligt framtid.se så står det att en väg till yrket är genom utlandsstudier, och om utlandsstudier finns vill jag gärna göra det.

  1 Svar

  Peter SYV på GymnasieGuiden

  Hej Elin,
  om du hittar studier i utlandet som du är intresserad av, får du gärna söka de studierna. Ta reda på "allt" om den utbildningen utomlands - priser, om visum-kravet finns (visum för studerande kan krävas); boende, språk - på vilket språk ges utbildning (att läsa utomlands på svenska är sällan möjligt).
  Nu är det "corona" så ännu svårare med utlandsstudier pga diverse reseförbud mm.
  Men visst - leta efter utbildningar utomlands som du är intresserad av och ta reda på så mycket om de utb. som möjigt. Vi hoppas att "corona"-situationen förbättras så det blir återigen lättare att resa till andra länder, bl.a för att studera där!
  Hälsningar och lycka till!
  Peter

  Frågor och svar taggade med 'matte 2a eller 2b?' (1 st.)

  • Emil

   Matte 2 a efter 1b?

   Hej, jag har läst samhällsprogrammet på gymnasiet, men fick F i matte 2 b. Kan jag nu på komvux läsa matte 2 a istället (eller göra en prövning i matte 2 a), även om det egentligen ingår matte 2 b i programmet? Matte 2 a räcker...

   Anna: : Hej Emil,till högskolestudier måste du både ha Särskild behörighet (och här räcker det med matte 2a) men du måste även ha Grundläggande behörighet. Om du har examensbevis... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga