Sofia 25 år
  Hej! Jag fick tips av er att kolla runt på olika hemsidor för högskole/yrkeshögskole utbildningar. Men det är lite svårt att kolla när man inte vet vad man letar efter.. Det finns ju allt! Jag undrar nu om ni kanske hade kunnat ge mig förslag på yrken/utbildningar jag kan läsa efter att jag har tagit studenten? Jag går sam-media så jag är intresserad av media, mest av att redigera olika filminslag. Min dröm är att få jobba med något på en tv redaktion eller jobba på en modetidning. Jag är däremot inte intresserad av journalistik utan mer redigera/designa utseende hållet. Det som håller mig tillbaka är osäkerheten om det finns jobb och jag vet inte om jag är särskilt bra på det... Annars gillar jag också psykologi, jag tycker det är intressant att lära sig om hur människan beter sig. Men jag vill möjligtvis inte bli psykolog, men kanske något annat i det området. Jag vill inte studera till läkare men jag vill ungefär hålla mig på den nivån fast åt samhälle hållet. Jag hoppas ni kan hjälpa mig att smalna av det lite så att jag vet inom vilket område jag ska kolla på... Tack :)

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Sofia,
  du skriver om att du vill söka utbildning efter gymnasiet men inte är säker på vilken utbildning du vill söka; du skriver också om att du är orolig att inte få jobb efter utbildningen.

  Tyvärr så finns det inte något jobbgaranti och det är därför omöjligt att veta i fall du får anställning efter utbildningen, oavsett vilken utbildning du går.
  Chanserna att få jobb ökar om man har mer utbildning och den utbildningsformen som uppvisar mycket bra resultat på det området är Yrkeshögskoleutbildningar. De skapas utifrån arbetsmarknadens behov, innehåller mycket praktik /ca en tredje del av utbildningstiden är praktik/ och det finns goda chanser att få jobb direkt efter utbildningen.
  Utifrån den beskrivning som du ger om dig själv och dina preferenser, tror jag att följande utbildningar kan vara av intresse för dig: http://www.yhguiden.se/utbildning/medieinstitutet/digital-content-designer
  http://www.yhguiden.se/utbildning/arvika-naringslivscentrum-anc/teknikillustrator
  http://www.yhguiden.se/utbildning/natverkstan-kultur-vast/internationell-kulturprojektledare
  http://www.yhguiden.se/utbildning/yrkeshogskola-halsingland-bollnas-kommun-hogskoleenheten/kulturkommunikator
  http://www.yhguiden.se/utbildning/medieinstitutet/webbkommunikator-sociala-medier
  http://www.yhguiden.se/utbildning/nackademin/forpackningsutvecklare-designer
  http://www.yhguiden.se/utbildning/gtv-gamley/tv-produktionsspecialist1
  http://www.yhguiden.se/utbildning/exportakademien/exportforsaljning-interkulturellt-affarsmannaskap
  http://www.yhguiden.se/utbildning/yrkeshogskola-halsingland-bollnas-kommun-hogskoleenheten/grafisk-design-och-kommunikation

  Se på länkarna ovan om du hittar någon utbildning som tilltalar dig.

  Jag skall samråda med kollegorna & återkommer i fall vi kommer fram att vi kan ge dig fler eller bättre tips!
  Lycka till!
  Anna SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga