1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej,

  det är en fråga du måste ställa till ditt gymnasieantagningskansli. Det du skriver i din fråga förvånar mig. Om du var behörig och hade högre betyg än vad gränsen för antagningen (antagningsgränsen) låg på då borde du fått antagningsbesked som sa ANTAGEN.
  Det jag kan tänka mig orsaken kan vara: om du sökte till en kommunal gymnasieskola utanför det "upptagningsområde" som du "hör till", då prioriteras du "i andra hand", vilket betyder att du och andra elever som är folkbokförda utanför de kommuner som hör till upptagningsområde, kan antas endast när alla "egna" elever kom in och efter det finns ledig plats på utbildningen.
  Men tänk också på följande: besked i det preliminära antagningen till gymnasiet kommer inte spela någon roll när den slutgiltiga antagningen görs. När eleverna får sina Slutbetyg från grundskolan kommer hela antagningen göras om helt och hållet och nya antagningsbesked kommer skickas ut. 

  Studie- och yrkesvägledare
  • max62376 : Jag ansökte till en skola i mitt lokala område så det är konstigt om jag skulle prioriteras i andra hand. Förresten hur frågar man sitt gymnasieantagningskansli?
  • Milla :

   du kan ringa till ditt gymnasieantagningskansli eller skicka epost. Om du inte har kontaktuppgifter, kan du hitta dem på https://antagningskanslier.skr.se/ - du kan annars fråga SYV-en på din skola om hen har en rimlig förklaring till varför ditt antagningsbesked i preliminär antagning såg ut som det gjorde; SYV på din skola kan kontakta antagningskansliet vid behov. Men, det kommer ju ändå inte spela ngn roll i den slutgiltiga (definitiva) antagningen. 

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga