Johan 16 år
  Hej! Jag vill gå teknik i gymnasiet då jag vill bli spelutvecklare. Matte är inte min svagaste sida, men inte heller min starkaste. Jag har C i matte, kommer jag kunna klara matte 1c? det står att den linje jag vill gå har matte 1c, 2c, 3c. Vad innebär det?

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Johan,
  på teknikprogrammet och på naturvetenskapsprogrammet läser man et avancerade spåret i matte - c-spår och mattekurserna läses på TE och på NA i snabb takt.
  inriktningen Teknikvetenskap på TE och på inr.Naturvetenskap på NA läser man även matematik 4 som en obligatorisk kurs. Sedan läser många elever på TE och NA ännu mer matte - Matte 5 och Matte specialisering, som valbara kurser.
  Du kan se innehåll i mattekurserna på www.matteboken.se
  ****
  Samråd med din mattelärare; hen känner till kraven i mattekurserna och din matte-förmåga; så hen kan ge dig bra råd om hur mycket gymnasiematte du kan "overleva". :)

  Vänligen
  ANNA

  Frågor och svar taggade med 'gå med vänner' (1 st.)

  • Mira 16 år

   Vilket Gymnasium ska jag välja?

   Hej! Jag är en tjej som går i 9 an och jag ska snart välja gymnasium. Jag vet inte vad jag ska gå eller vad jag vill bli, men jag vill i framtiden jobba med något som inte är allt för tråkigt men ändå så vill jag ha en mellan bra...

   Julia SYV: Hej,om det är mycket viktigt för dig att gå på gymnasiet tillsammans med dina vänner, då är du "utlämnad" till deras val: du måste i så fall välja det de... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga