Samuel02

  Hej! Jag har sökt arkitekturutbildning som första val och ekonomiutbildning som andra val. I gymnasiet gick jag ekonomilinjen och saknade därför behörighet till att söka arkitekturbildningen på universitetet. På grund av detta påbörjade jag kursen naturkunskap 2 på komvux, för att på så sätt bli behörig till arkitektutbildningen. Jag har nu blivit säker på att jag vill gå ekonomiutbildningen på universitetet + att jag har fått ett jobb. Detta gör att jag inte vill fortsätta den påbörjade naturkunskap 2 kursen. Om jag nu hoppar av min komvux kurs, kommer jag få underkänt och på så sätt sänka mitt meritvärde? Jag kommer in på mina nuvarande betyg på ekonomilinjen, men finns det risk att jag inte kommer in om jag hoppar av komvux-kursen naturkunskap 2? Hur påverkas min universitetet ansökan av att jag hoppar av? Viktigt att notera (tror jag) är att jag inte gått denna kurs förut och har därför inget nuvarande betyg i naturkunskap 2.

  • Milla : Jag undrar om du tar studiemedel från CSN för dina studier i naturkunskap 2?
  • Samuel02 : Nej det gör jag inte.
  • Milla : I så fall "sabbar" du inte dina studiemedels-möjligheterna genom avhopp! :) Läs mitt svar, nedan.

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej,

  det första jag tänker på är att du kan få "problem" med CSN om du tar studiemedel för dina studier på komvux (jag vet inte om du läser fler kurser på komvux eller endast nk2-kursen) men svara gärna om du tar ut studiemedel för dina studier eller inte. 
  Om du inte tar studiemedel, då finns det inte så många negativa konsekvenser, förutom att du kan få svårare att komma in på komvux senare (om det skulle behövas). 
  Någon sänkning av meritvärdet kommer du inte att få för att nk2 krävs ju inte inför ekonomiutbildningar och betyget i nk2 kommer därför inte räknas in, oavsett om du får F eller A i den kursen. 
  Annars, så är det alltid bra att skaffa sig mer kunskap inom i alla områden (man vet inte alltid exakt vilka kunskaper och färdigheter man kan ha nytta av i framtiden).

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga