Olivia 25 år
  Hej! Jag har hört att det ska vara lättare att komma in på läkarprogrammet i Norge än vad det är i Sverige, stämmer detta? Ungefär hur ser intagningskvoten ut i förhållande till den svenska, och vad krävs för att jag som svensk ska kunna söka utbildningen?
  Tacksam för svar!
  Mvh Olivia

  2 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Olivia!
  Tyvärr så är vi på Fråga SYV inte experter på studier utomlands.
  Vi måste därför hänvisa dig till de hemsidor där vi vet pålitlig info finns och där du själv får läsa och dra egna slutsatser.
  Här är länkarna som vi kan rekommendera:
  http://studera.nu/studera-utomlands/vart-kan-jag-aka/lander-a-o/norge/
  http://www.fragasyv.se/info/studera-utomlands
  http://www.framtid.se/studera-utomlands/
  http://www.rotarystudent.se/utbyte-18-30-aar.aspx

  Du kan också prova kontakta Studievägledare på svenska läkarutbildningar. Vi kan inte garantera att de kan så mycket om studier utomlands men det är värt att testa - skicka epost eller ringa till dem.

  Jag förstår att du inte kan vara helt nöjd med detta svar men, som sagt det finns extremt många länder där svenskar kan vilja studera på olika nivåer och det är omöjligt för oss på Fråga SYV att fördjupa oss i alla de utbildningar (olika länder och olika nivåer). Länkarna (ovan) leder i alla fall till de sidor som vi bedömer som seriösa och som bör innehålla aktuell info.

  Önskar dig lycka till!
  Hittar du bra svar på din fråga - var god meddela oss, då har vi möjlighet att hjälpa fler.
  Tacksam på förhand om du hör av dig och berättar var du hittade svar på din fråga!
  Bästa hälsningar
  Milla SYV

  Anna SYV SYV på FrågaSYV
  Hejsan!
  Jag vill tipsa dig om den här sidan http://www.norden.org/sv/norden-foer-dig/utbildning-i-norden/utbildning-i-norge där info om att studera i Norge finns.

  Ett annat tips är att du tar kontakt med Studie- och yrkesvägledare på IB, det finns 30 stycken i Sverige idag. Deras elever söker ofta studier utomlands efter gymnasiet och de kan därför ha bra koll på eftergymnasiala studier utomlands. Här kan du se alla de skolor som erbjuder IB och där även kontaktuppgifter finns - http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium?query=&program=17&vocation=&variant=&county=&order=school

  Som sagt, kan vi inte på Fråga SYV ge detaljerad info om studier utomlands. Detta p g a det är extremt omfattande arbete: det finns väldigt många olika länder, yrken och utbildningar och för att kunna ha aktuell info om alla dem, skulle man behöva ha en expert för varje land anställd, vars jobb skulle vara bevaka alla förändringar i utbildningsutbudet och i regelverket. De resurser har vi inte idag. Det är mycket tråkigt att behöva ge ett sådant svar till dig.

  Min förhoppning är att du hittar bra info på någon av de sidorna som vi tipsade dig om.
  Hör av dig om du har frågor om utbildningar i Sverige eller om du själv vill tipsa oss om bra info om studier i Sverige eller utomlands.

  Har du kikat på http://www.fragasyv.se/dokument#Utomlands vår utlandsavdelning där vi samlar info om studier och jobb utomlands? Kom gärna med synpunkter och förslag!

  Vänligaste hälsningar
  ANNA


  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga