Anna 27 år
  Hej! Jag behöver läsa upp matte 3 då jag inte läst den kursen i skolan. Jag har försökt att läsa på distans men känner att jag inte klarar av det då jag behöver lite mer hjälp öga mot öga. Vad finns det för möjligheter att läsa denna kurs i min kommun? (Växjö) Tacksam för svar!
  • Brendan Hej! (Är ingen SYV men ska försöka svara, vänta tills du fått svar av SYV dock, de har ofta något att tillägga + rättar felaktig information) Läs mer här: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/Vuxenutbildning/Gymnasial-niva/ MVH,
  • Anna Tack för svar! Skulle dock behöva lite mer konkret information, det som står på kommunens hemsida känns så luddigt. Inväntar svar från SYV!
  • Mikael Det bästa för dig vore om du tog kontakt med SYV på Komvux i din kommun. Om vad och hur man kan läsa på Komvux i Växjö är det SYV på Komvux i Växjö som vet. Så det är där du får aktuell, relevant och detaljerad info.

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Anna!

  I Växjö är det på vägledningscentrum Centralen som man anmäler sig. Du fick en bra länk från Brendan, se kommentar till din fråga: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/Vuxenutbildning/Gymnasial-niva/Gymnasiegemensamma-amnen/#Matematiken

  Du kan komma i kontakt med dem via E-post
  [email protected]

  Här http://www.vaxjo.se/upload/www.vaxjo.se/Arbete%20och%20välfärd/Utbildningar%20för%20vuxna/Öppettider%20tillsvidare.pdf kan du se öppettider då du kan träffa en Studie- & yrkesvägledare på Komvux i Växjö.

  Jag antar att du behöver Matte 3 för behörighet till en eftergymnasial utbildning. Om det inte uttryckligen står att det är just Matte 3c som krävs, råder jag dig söka Matte 3b, som är en medelsvår kurs. Matte 3c är avancerad kurs, som är lite svårare att klara. Oftast spelar det ingen roll om det är Matte 3b eller 3c som man har läst. I några enskilda fall kan vissa tekniska utbildningar kräva just 3c (råder dig att kontrollera detta med den utbildning som du senare vill söka).

  Om du inte har väldigt bråttom att få betyg i Matte 3, kanske är det en bra idé att ansöka läsa den så långsamt som möjligt - kanske under 2 terminer (om Komvux i din kommun erbjuder det) - då har du tid mellan lektionerna att begrunda och repetera. Om du inte redan känner till www.mattecentrum.se och www.matteboken.se - kika på dem sidorna. Vi kan varmt rekommendera dem.

  Andra bra länkar:
  http://www.gymnasieguiden.se/informeras/tips-om-studieteknik
  https://www.youtube.com/watch?v=YPydakeT5JM
  https://www.youtube.com/watch?v=UcooscK3iZA
  http://www.matteguiden.se

  Ha det bäst!
  ANNA
  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga