Ninos

  Hej, Ska läsa Matematik 2A som är på 100 poäng under tio veckor. Jag har även tänkt lösa Filosofi 1 50 poäng under fem vecklar under samma period? Går det att göra på det sättet? Det blir väl 100% studietakt och ska inte vara några konstigheter? Det kan väl inte bli så jag blir nekad till att läsa Matematik om jag söker till Filosofi.

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej,
  om du läser matematik 2a på 10 veckor, så är det studier på halvtid /under de 10 veckorna/.
  Om du läser en 50poängskurs, t.ex Filosofi 1 på fem veckor, så är det studier på halvtid under de fem veckorna. 
  Två "halvtider" blir till en heltid. Vad gäller studietakt så blir det inte för mycket. 
  ang.att bli nekad läsa en kurs på komvux handlar dock inte endast om studietakt. 
  Om du redan har examensbevis från gymnasiet, men saknar matematik 2 i ditt examensbevis (alltså saknar godkänt betyg i matematik 2) då är det ganska troligt att du får lov att läsa matte 2a (detta för att matte 2 krävs till ganska många eftergymnasiala utbildningar).
  Däremot krävs inte någon kurs i filosofi till någon eftergymnasial utbildning i Sverige. Så komvux kan neka dig läsa filosofi av den anledningen att det för dig blir en "onödig kurs". Varje studieplats på varje kurs kostar pengar. Den studerande betalar inte för undervisningen men det gör komvux från sin budget. Och resurserna är begränsade. Alla som söker kan inte få studieplatser på komvux, för att så mycket resurser finns tyvärr inte.

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga