Ninos

  Hej, Tänkte kolla från 27 maj fram till 2 Augusti kommer jag läsa Matematik 2A under den perioden och det blir ju under halvfart. Från och med 1 Juli fram till någon gång i september har jag tänkt läsa ytterligare en 100 poäng kurs information och kommunikation 1. Min fråga är alltså går det att läsa två 100 poäng kurser samtidigt där båda är under 8 veckor. Vet du svaret eller behöver jag kolla speciellt med vuxenutbildningen? Behöver veta ganska fort då sista dag att söka är just 5 Maj?

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej,

  en kurs som är på 100 gymnasiala poäng läser man på heltid på fem veckor, eller på halvtid på 10 veckor. På 75% av studietakt läser man en sådan kurs på 7.5 veckor. 
  Komvux brukar inte gå med på att ge plats på kurserna om den studerande ska läsa på mer än heltid. Komvux motiverar detta (oftast) med att studieplatserna ska räcka till fler sökande och att det är bättre att läsa på "endast" heltid, för att annars riskerar de studerande att både överanstränga sig och ej kunna få godkända betyg i kurserna de läser. 
  Det kan dock hända att komvux missar se att studierna kommer under några veckor bedrivas på men än heltid. Komvux kan också göra undantag (det är inte förbjudet) om den studerande begär det och förklarar varför hen är säker på att hen klarar av att läsa på mer än heltid och få godkända betyg i kurserna.
  Du kan göra ansökan, Du kan få avslag med motiveringen att komvux ger inte plats på kurserna som innebär studier på mer än heltid (även om det är under en kort period). Du kan å andra sidan få besked ANTAGEN på alla kurser du läser. Du får antingen chansa eller fråga studie- och yrkesvägledare på komvux om det.

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga