2 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Leila;

  trots att SYV-programmet i Malmö ger inte kandidatexamen, utan Yrkesexamen, kan man efter SYV-programmet (alltså med SYV-examen) komma in på utbildningar på avancerad nivå: magister eller masterprogram.
  Det är en ändring i reglerna sedan år 2007 (innan krävdes det just Kandidatexamen men nu kan man även komma in på utb.på avancerad nivå med yrkesexamen på 180hp = 3 år på heltid).

  Du får gärna läsa noga all info på programmets egen hemsida: edu.mah.se/LGSYL och även kontakta de utbildningsansvariga på det programmet och på den centrala vägledningen på Malmö Universitetet.

  Annars gäller:
  vilka utbildningar på avancerad nivå: magister eller masterprogram som kommer erbjudas om några år, kan ingen idag vara säker på.
  Vet du att du är intresserad av kriminologi i första hand, så kanske det är bättre att söka läsa just Kriminologi och inte Studie- och yrkesvägledning.
  Om yrket SYV var god läs på Framtid.se/yrke/studie-och-yrkesvagledare och där finns det också info om "liknande yrken" och ett antal Länktips till sidorna med, förhoppningsvis, relevant och intressant för dig info!

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga