Emma 23 år
  Hej jag funderar på att söka till sjuksköterskeprogrammet på högskola men gick hotell och turismprogrammet på gymnasiet så har bara Naturkunskap 1a1.
  Det står att jag måste ha Naturkunskap 2 som grundläggande behörighet för att komma in.
  När jag sedan söker på Naturkunskap 2 på komvux så står det att det är en fortsättning på Naturkunskap 1a2. Måste jag alltså läsa Naturkunskap 1a2 + Naturkunskap 2 för att få behörighet? Eller räcker det med ena? (Naturkunskap 1a1 och 1a2 = Naturkunskap 2?)

  Vänliga hälsningar Emma

  1 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Emma,
  Naturkunskap 1a1 + 1a2 = nk 1b

  Och
  sedan är det nk2 på nästa nivå, högre kurs.


  Du behöver godkänt betyg i nk2, men det är svårt att få det om man inte har tillräckliga förkunskaper. De förkunskaper som krävs inför nk2 ger nk1b (eller en kombination av nk1a1 och 1a2).
  Hälsningar
  Mikael

  • Emma Tack för snabbt svar! En fråga till. Så jag kan läsa nk2 utan att behöva läsa nk1a2 också? Bara att det blir svårare att klara kursen? Hälsningar Emma
  • Anna Komvux brukar inte ta in på en högre kurs om man inte kan uppvisa godkänt betyg i en lägre kurs; komvux har erfarenhet av att folk hoppar av eller får F betyg, om de läser en för svår kurs och komvux vill inte slösa skattepengarna... därför sätter de uppreglerna att inte ta in på överliggande kurser utan godkända betyg i underliggande kurser. Däremot anmäla dig till Prövning kan du i vilken kurs du vill. Du skaffar dig kunskaper på egen hand /självstudier/ - prövning kostar 500 kr. Om du anmäler dig till prövning i nk2 behöver du inte uppvisa vilka betyg du har; man behöver inte ha några betyg alls, för att få anmäla sig till en prövning.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga