Karolina 22 år
  Hej, jag ska välja gymnasium nu till våren och jag vet inte riktigt vad, jag funderar på ekonomi med inriktning juridik men undrar då om det är obligatoriskt inom ekonomi juridik att skapa ett UF företag i åk 3?

  1 Svar

  Peter SYV SYV på GymnasieGuiden
  Hej Karolina,
  det är en MÖJLIGHET att få starta UF företag men på vissa skolor har de infört det som en mer eller mindre obligatorisk "inslag" i undervisningen.
  Det är inte obligatoriskt på alla skolor. Det gäller att välja en skola som passar dig och i fall du inte vill starta ngt. företag, väljer du att söka till en skola som inte kräver det.
  Åbyskolan http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/abyskolan-klippans-gymnasieskola bjuder in till en infokväll den 29/1 kl: 16.00 - 18.30. Är du tveksam om vad du skall välja och vill få mer information innan du gör ditt val har du då möjlighet att få svar på dina frågor. Din fråga passar perfekt att ställa under en sådan infokväll.
  Utifrån info- på http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/klippans-gymnasieskolor så är det på SA och HA som man har MÖJLIGHET att starta ett UF företag. Om detta stämmer, då ingår det inte i Ekonomiprogrammets upplägg just på Klippans kommunala skolor - att starta UF företag, vilket är i och för sig ganska ovanligt för att det är vanligast just på Ekonomiprogrammet (inriktning "ekonomi") och på Handelsprogrammet - att man jobbar med UF företag.
  Se även på andra skolornas presentationer som i Skåne erbjuder EK, juridik
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/hermods-gymnasium-malmo
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/jensen-gymnasium-malmo
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/polhemskolan
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/soderslattsgymnasiet
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/thoren-business-school-helsingborg
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/thoren-business-school-malmo

  Sammanfattning av mitt svar: det kan på vissa skolor finnas ett upplägg där det i praktiken blir obligatoriskt att delta i UF-företagande på vissa program/inriktningar. Försäkra dig på förhand om skolan erbjuder UF-företagande som en valbar möjlighet eller som ngt. som alla elever förväntas delta i.

  Bästa hälsningar & lycka till med ditt gymnasieval!
  Peter SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga