Student som undrar

  Hej! Jag har läst en kandidat inom Ekonomi och IT och har börjat kolla lite på masterutbildningar som jag kan tänka mig att läsa framöver. Främst inom IT då det är det jag känner att jag just nu vill specialisera mig inom och jobba med i framtiden. Där tror jag att en master inom systemvetenskap är en bra utbildning då jag vill jobba i inriktning mot IT-konsult. Men vad jag kan se finns bara en masterutbildning inom systemvetenskap och den är i Uppsala? Har ni några andra förslag på bra masterutbildningar som ger rätt kompetenser för IT-konsult? Tack!

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej!
  utbildningsutbud (vilka utbildningar som är sökbara) förändras, det är inte konstant. Ofta fastställs utbildningsutbudet inför första dagen i anmälningsperioden och innan dess så kanske man inte kan se alla utbildningar som kommer bli sökbara. 
  Vilka kompetenser som en IT-konsult kan behöva skaffa sig är inte heller en enkel fråga att ge svar på; IT-branschen är stor och komplex och i ständig snabb utveckling; de kompetenser som man kan behöva om ett år kanske man idag ännu inte vet så mycket om; på grund av nya rön kan nya områden utvecklas och det kan ske mycket snabbt. 
  Exempel på "kunskapsavdelningar" inom DATA_IT är: 
  Datavetenskap
  Informatik
  Informationsteknik
  Kognitionsvetenskap
  och 
  Människa-Datorinteraktion.
  **********************************
  Du får gärna kika på en lista på alla masterprogram inom DATA/IT som jag sorterade fram genom att lägga flera "filter" på universitets- och högskolerådets webbplats Studera.nu (som är lärosätenas gemensam hemsida):
  se studera.nu/jamfor-utbildning/?q=masterDATA

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga