Albatross
  Hej.
  Jag läser på mot ett gymnasialt slutbetyg/examensbevis från komvux. När jag väljer att begära ut min examen kommer jag ha läst mer än 2500 poäng och undrar om de utökade kurserna räknas in i meritvärdet? Jag kommer att söka universitet/högskola i England, och anledningen till att jag läser mer än 2400/2500 poäng är för att höja mitt meritvärde då jag har väldigt många E i mina redan betygsatta kurser från gymnasiet.

  Kan idrott räknas med trots examen från komvux (Stockholm)?
  Räknas gymnasiearbetet inte med i merit trots att jag söker skola utomlands?
  Och behöver jag räkna med U-kurser(utökade kurser) i meritvärdet, eller räknas bara de 24/25 obligatoriska+högsta betygen?

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej!
  I examensbevis från komvux ingår 2400poäng. Kursen Idrott-och-hälsa 1 får ej ingå. 
  De övriga betygen som inte kommer ingå i dina 2400p.inom examensbeviset gäller fortfarande (som enskilda betyg). Om huruvida utländska universitet räknas in de betygen som finns utanför examensbeviset från komvux, vet jag inte - fråga de som jobbar med de frågorna (alltså de som jobbar med antagning till just det lärosäte där du vill läsa). 
  I Sverige (om du kommer söka till svenska lärosäten) gäller följande: betyget i gymnasiearbete eller komvuxarbete räknas inte in i ditt snittbetyg. De övriga 2300poäng räknas alla in i ditt snittbetyg. Sedan plussar man på meritpoängen (om du har några) och får summan som heter Meritvärde. Det är med meritvärdet som du konkurrerar om plats på de svenska högskolor och universitet. 
  Hur antagning till universitet utomlands gör är bäst att fråga de som jobbar där.

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga