Anton
  Hej, jag har en fråga gällande examen och slutbetyg inom komvux på gymnasial nivå.

  På gymnasiet läste jag Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen Naturvetenskap som totalt omfattade 2500 poäng där jag fick godkänt i 2100 (F i 400 poäng). Nu på komvux har jag hittills läst ihop 150 godkända poäng.

  Men av vad jag har förstått så krävs det att man har godkänt i 2250 poäng för att få en gymnasieexamen från komvux MEN att Idrott och hälsa 1 inte får räknas med? Vilket betyder att jag har 2000 poäng med mig från gymnasiet plus de 150 poäng jag hittills fått på komvux, vilket tillsammans blir 2150 poäng. Så i nuläget saknar jag 100 poäng för att få en examen? Jag förstår inte varför Idrott och hälsa 1 inte får räknas med.

  1 Svar

  Mikael SYV på FrågaSYV

  Vi rekommenderar göra planering mot examensbevis tillsammans med komvux-Syv. Allmänt gäller: 2400 poäng ingår i examensbevis från komvux. Kursen idrott 1 får ej ingå enl ändring i reglerna 1jan 2017.

  Det är fördelaktigt för dig att inte ta in några F i ditt examensbevis och ha 2400 godkända poäng; detta för att du låser kurserna inne i examensbeviset och vill du i framtiden få högre meritvärde måste du höja betygen i samma kurser som ingår i ditt examensbevis. Förutom antal poäng är också kravet på att ha Godkända betyg i vissa kurser som t.ex gymnasiearbete eller komvuxarbete. 

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga