Cirkulation

  Jag undrar bara vilket gymnasieprogram jag ska välja jag har cirkulerat runt ett bra tag nu och jag funderar mellan Naturvetenskapsprogrammet och Ekonomi programmet. Jag vet att jag kan klara natur men jag vet att det skulle gå bättre akademiskt om jag tog ekonomi, men samtidigt så vet jag att jag kommer att vilja ha stor behörighet och vilja kanske gå på utbildningar som tex ingenjörsutbildningar. Men jag vet inte riktigt vad jag ska göra inte heller vilket program jag ska ta och jag vet att fysiken och matten kommer bli svår och undrar vad händer om man det inte går som man hade tänkt vilka förutsättningar har man? Och kan det vara gynnsamt att gå på en skola som Per Brahegymnasiet i Jönköping som läser fysik 1 i tvåan och läser biologi, kemi 1 i ettan.

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej!
  Jag vet inte om Per Brahegymnasiet alltid förlägger studier i fysik från årskurs 2 eller om de gör det tillfälligt t.ex på grund av lärarbrist, det får du fråga på den skolan om. 
  Allmänt, så tycker många fysiklärare att det är lättare att klara högre studier i fysik om man kan mer matte. 
  Du skriver att matematiken och fysik kommer bli "svårt", men varför i så fall välja utbildning som innehåller mycket av de ämnen som du tycker är svåra? 
  Satsa på det du tycker är lätt och roligt! Du blir lyckligare både under dina studier och sedan även i yrkeslivet, om du jobbar med ngt som du tycker är lätt och roligt.
  Du nämner i din fråga "ingenjörsutbildningar" och de finns i fler olika skolformer (inte bara på universitetsnivån), t.ex finns många ingenjörsutbildningar inom Yrkeshögskola. Det krävs inte lita mycket matematik (och ofta ej krävs fysik, över huvudet taget) om man utbildar sig till Ingenjör på en yrkeshögskola. Men om du vill utbilda dig till Civilingenjör eller Högskoleingenjör då behöver du godkända betyg i Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 4. Du kan i så fall läsa på TE/teknikvetenskap, som innehåller alla de kurserna som krävs inför de utbildningar, alltså om man vill bli Civilingenjör eller Högskoleingenjör.

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga