1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej,

  svenska utbildningar till Läkare, Tandläkare, Veterinär, Marinbiolog, Apotekare, Civilingenjör, Högskoleingenjör kräver för särskild behörighet de kurserna som du nämner i din fråga. 
  ang. om eleverna kan lägga till valbara kurser /vilka valbara kurser de kan välja/ bör besvaras av den skolan som frågan gäller. Gymnasieskolorna försöker ge eleverna möjlighet att välja bland många kurser men ibland går det inte t.ex på grund av lärarbrist eller för att schemat för skolan inte "går ihop" eller av den anledningen att för få elever valde en viss kurs och då kan inte kursen starta (för att det inte finns resurser att undervisa i små grupper; som regel måste minst 20 elever välja en valbar kurs för att kursen ska kunna starta).
  Endast de kurser som är obligatoriska på just den utbildning måste Garanterat erbjudas. Alla "valbara kurser" kan skola välja åt eleverna; en gymnasieskola kan säga att vi inför "den här profilen" och alla elever ska läsa "de här "valbara" kurser", det är enklare för skolan att göra så. Ibland blir skolan tvungen att göra så för att lärare ej kan hittas som kan undervisa i andra kurser (det är ju tyvärr stor lärarbrist i Sverige).
  I Jönköping känner vi till 14 gymnasieskolor; du får kika på alla de skolorna på gymnasieGuiden.se/gymnasier i Jönköping>>

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga