Cirkulation

  Jag vet att det finns flera vägar till att få behörighet med det menar jag fysik 2 matte 4 genom basår men grejen är att om man tar ekonomi sedan läser basår och bara börjar läsa mycket svårare matte och fysik klarar inte många av och jag undrar är det mest de jobben som tar lång tid att utbilda sig i som kräver de kraven?

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej!
  de svenska utbildningar som jag kan så här, på "raka arm" komma på som för särskild behörighet kräver godkända betyg i matematik 4 och fysik 2 leder till följande yrken: LäkareTandläkareVeterinärMarinbiologApotekareCivilingenjörHögskoleingenjör och längden på utbildningar som krävs inför de yrken varierar från tre läsår till 6 läsår. Högskoleingenjörsprogrammen på de svenska lärosäten är 3-åriga. Den längsta utbildningen på de svenska lärosäten är läkarprogrammen, som är 6-åriga.
  Utbildningsutbud förändras dock över tid och även nya yrken uppstår... så jag kan inte ge några garantier på att det svaret jag ger dig nu gäller också om några år. 

  Studie- och yrkesvägledare
  • Cirkulation : Jaha så om jag inte vill bli något av dem så är de inte nödvändiga men vad är nödvändigt för de flesta ingenjör utbildningarna och ekonomi inriktade utbildningarna?
  • Milla :

   Utbildningar till Ingenjör och ekonomiutbildningar finns på Eftergymnasial nivå i olika skolformer. Yrkeshögskoleutbildningar brukar kräva lägre behörighet, t.ex endast matematik 2 och någon eller några kurser som t.ex Programmering, Webbutveckling eller Elteknik (beror på inriktning i yrkeshögskoleutbildningen); Ekonomiutbildningar på universiteten i Sverige kräver matte 3 (men de kräver ej fysik, kemi eller biologi); Civilingenjörsprogrammen och Högskoleingenjörsprogrammen kräver fysik2, kemi1 och matematik 4.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga