elev

  Hej! Jag går på Sam-beteende och har nämligen funderat på att gå optikerprogrammet men undrar om man behöver höga antagninspoäng eller om självaste utbildningen är svår? Hur ser matten till exempel ut?

  • Milla : Om utbildningen är ”svår” eller inte beror på dina förkunskaper och var dina starka sidor ligger- det som är svårt för en person är lätt för en annan.
  • :

   Hej! Bästa vore om du kontaktar SYV för de aktuella programmet på det universitet du ska söka till - de vet nog mer detaljer om vad för matte som förekommer. Antagningspoäng varierar från år till år, men verkar ligga i snitt mellan 15-17 i betyg och 0.6-0.8 i högskoleprov. Du kan hitta antagningsstatistik själv på statistik.uhr.se

    

   MVH,

   Brendan

  • Mikael : Antagningsstatistik till svenska högskoleutbildningar finns även på www.studera.nu som är lärosätenas gemensam sida. tack Brendan för din kommentar.

  2 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Det går att titta på de tidigare antagningsgränser men hur höga betyg som i framtiden kommer ge plats på utbildningar vet man inte pga de uppstår i konkurrensen och blir känt i efterhand.

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga