Lena
  Hej jag går i nian och ska få jullov på onsdag idag är det lördag min mattelärare har sagt till mig att jag ligger på E i matten under högstadiet förens igår då hen skickade ett meddelande efter skolan och sa att jag hade otillräckliga kunskaper inom matte jag hade tydligen fått F i ett prov i algebra vilket ledde till detta jag har inte ens fått sett eller fått möjlighet till omprov på detta algebra prov och jag har även inte fått någon som helst F varning Nu så sitter jag här och kan inte göra något åt saken då betyg sätts på måndag Är det tillåtet att ge ens elev F utan förvarning eller chans till omprov?

  1 Svar

  Anna SYV på FrågaSYV

  Hej Lena,

  mycket tråkigt att det blev så med ditt betyg. Antagning till gymnasiet kommer dock göras på de betygen som du får in i ditt Slutbetyg från grundskolan och i ämnet matematik är det betyget från Vårterminen i årskurs 9. Om du får godkänt betyg (förhoppningsvis ännu högre än endast E) i matten i maj, då blir du behörig - i alla fall vad gäller ämnet matematik - till gymnasiet. Exempel: en elev kan ha godkänt betyg på höstterminen, och t o m högre än endast E, men om den eleven får F i maj, alltså för vårterminen i ämnet matematik i årskurs 9, blir hen obehörig till gymnasiets nationella program.
  Jag vill råda dig repetera så mycket inom matte som möjligt under jullovet. Det kan du t.ex göra med hjälp av www.matteboken.se som är en mycket bra gratis sida.
  Prata med läraren när du är tillbaka i skolan. Det viktiga är att du uppnår godkänt betyg för vårterminen. Lycka till!
  FRåGA SYV håller tummarna för dig!

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga