mihoo

  Hej! Jag är leg sjuksköterska m specialistutbildning mot operationssjukvård, sedan 1996. Har de senaste åren arbetat inom Kriminalvården som ssk. Tyvärr har jag de senaste åren känt ett tilltagande ointresse för omvårdnad och sjukdomskrävande patienter. Jag känner att min utbildning är en återvändsgränd för alla möjligheter till administrativa arbeten, eller på laboratorier och liknande "patientfria" arbetsplatser. Vad ska jag ta mig till?? Skulle allra helst vilja arbeta på lab, inom rättsmedicin eller något annat där man får arbeta på egen hand, kanske hemifrån en del. Skulle jag ens kunna studera något, med dåliga möjligheter till att leva på studielån? Känner mig förtvivlad och fångad i en yrkesroll jag börjar avsky allt mer. Mvh Mia Holm

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej,
  tråkigt att läsa om att du börjar avsky ditt yrke.
  Jag är tyvärr inte expert på området utan endast en allmän studie- och yrkesvägledare, så jag är kanske fel person att svara på din fråga men du får gärna kika på följande:
  - möjlighet att undervisa blivande specialistundersköterskor och/eller steriltekniker (inom yrkeshögskola)? Eller kanske jobba med antagning (bedömning av de sökandes meriter) till vård-utbildningar inom yrkeshögskola? Se var relevanta YH-utbildningar finns, www.yhguiden.se. och kontakta utbildningsanordnare.
  - möjlighet att få jobb som Utredare på FK (kanske i första hand på avdelningar för sjukpenning eller tandvårdsförsäkring)? 
  och
  titta också på många olika yrkespresentationer, några exempel (snabblänkar) finns nedan:
  yrke/transplantationskoordinator
  yrke/utredare-forsakringskassan
  yrke Skolsköterska
  yrke Steriltekniker

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga