fatima 41 år
  Hejsan jag är så kluven. Har arbetat inom service hela mitt liv bal flygvärdinna, receptionist på Mercedes Benz, hallvärdinna, webbredaktör i USA, försäljare, skrivit ut förhör åt familjevåld för polisen samt passhandläggare mm.
  Jag vill nu arbeta mer inom kontors arbete... jag vet inte vad som finns att studera. Jag har en son på 2år som tar all min tid dock och jag är ensamstående. Jag föredrar att plugga på distans då jag kan vara mer flexibel. Jag vill plugga till något som verkligen är värt det på så kort tid som möjligt dvs inte på 4års tid ens. Men jag vill tjäna bra. VAD har jag för alternativ. Dessutom har jag 600 i IG som det hette då. Och jag vet att man ska ha något på 200p för att bli godkänd?? Jag behöver studera upp speciellt ekonomi 1 och ekonomi 2 som det heter nu tydligen.
  Jag funderade på ekonomi assistent?
  Jag vill inte plugga upp alla min IG för det känns onödigt om inte själva utbildningen kräver det. Jag har hört talas om utbildningar där man har väldigt mycket praktik mixat med teoretiskt. Vilket är fantastiskt för att läsa sig till hur man cyklar är svårt än att bara gå ut och hoppa på en cykel och träna tills man kan det.
  Vilka jobb är alltså bra...bättre inkomst till en kortare studerande tid. (Tex lärare kastar ut 5-6år på att sedan få en urusel lön när dem förtjänar som allra högst för det är dem som avgjorde att jag fick dåliga betyg genom att inte vilja vara lärare och bittra över sin sura lön.)
  Ska jag ta några kurser eller hur fungerar det??

  Vänligen
  Tima

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Tima,
  utifrån din berättelse om vem du är, vad du vill och hur din situation ser ut (som ensamstående med en 2-åring) så tycker jag att Yrkeshögskoleutbilding kan vara svar på dina frågor.
  www.yhguiden.se ser du hela utbudet.
  Det finns YH som ges på deltid och/eller på distans.
  Om du vill titta på dem utbildningar inom Ekonomi/administration på distans, så finns dem här:
  http://www.yhguiden.se/resultat?Category.id=3&Municipality.county=&Education.text=&Education.rate=&Education.studyform=&Education.studyform%5B%5D=distance&Education.range=&Education.range%5B%5D=2015-01-01%3A2015-05-30&Education.range%5B%5D=2015-06-01%3A2015-12-31&Education.range%5B%5D=2016-01-01%3A2016-05-30&Education.range%5B%5D=2016-06-01%3A2016-12-31&Education.length=&Education.available_slots=0

  Titta lite extra på http://www.yhguiden.se/utbildning/lernia-yrkeshogskola/vardadministrator3
  http://www.yhguiden.se/utbildning/iterum/redovisningsekonom-distans-stockholm (utbildning på heltid i 2 år)

  http://www.yhguiden.se/utbildning/iterum/lonespecialist-distans-ostersund
  http://www.yhguiden.se/utbildning/folkuniversitetet-trollhattan/konceptutvecklare-inom-besoksnaring-och-smaskaligt-foretagande (2 år på 75%)

  http://www.yhguiden.se/utbildning/iterum/lonespecialist-distans-deltid
  http://www.yhguiden.se/utbildning/frans-schartaus-handelsinstitut/projektledning-incoming-tourism-and-event (1,5 år på halvtid)

  Även om du inte är fullt behörig, sök YH utbildningar, be att få prövas i "fri kvot". Det är upp till 20% i varje YH utbildning som får tas in utan alla formella meriter. Sammantagen bedömning görs - betyg, arbetslivserfarenheter, motivation, intervju och ibland även antagningstester.
  Du förlorar inget i fall du söker.

  Önskar dig stort Lycka till!
  Anna SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga