2 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Ja, det räknas som komplettering - om man genom prövning efter gymnasiet Höger sitt meritvärde. Om man gör prövning i en kurs som ej krävs för särskild behörighet eller om man inte höjer meritvärde - då spelar det ingen roll, då är det "intenting"... som om man inte gjorde prövningen, men om man får (genom prövningen eller på annat sätt) betyg i en kurs som kommer räknas in i ditt meritvärde - då är det en komplettering.

  Vänligen

  ANNA

  Julia SYV SYV på FrågaSYV

  Hejsan,
  om du genom prövningen efter gymnasiet INTE höjer dina meriter och den kursen ej krävs för Särskild behörighet, så blir det som om du inte gjorde någon prövning, alltså betyget kommer inte räknas in.
  Det är endast om betyget krävs för Särskild behörighet eller om det betyget höjer ditt meritvärde, som det nya betyget (oavsett om du fick betyget genom prövning eller på annat sätt) kommer att räknas in - och med det nya meritvärde prövas man i BII, kompletteringsgruppen.

  En fundering:
  Du skriver "efter gymnasiet" - men jag vet ju inte om du fick Examensbevis eller endast ett Studiebevis. Det är helt olika situationer i så fall.
  Ovan har jag beskrivit utifrån antagandet att du redan har Examensbevis. Men om du endast har ett Studiebevis, då kan betyg från prövningar eller nya kurser du läst på komvux ingå i ditt examensbevis från komvux. Och alla kurser i examensbeviset, förutom GA, gymnasiearbete, bidrar till Jmf, jämförelsetalet (som är en sort "snittbetyg").

  Vänligen
  Julia syv

  Frågor och svar taggade med 'söka om till åk1 på gymnasiet' (10 st.)

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga