Nour

  Hej! Vet ni vilka kommuner som erbjuder prövning på arabiska som moderna språk? På komvux, eller på distan? Jag behöver veta så snabbt så möjligt.

  Mvh Nour 

  2 Svar

  Mikael SYV på FrågaSYV

  Nej, vi har tyvärr inte den institutionen utan du får leta på internet eller kontakta de kommuner där du vill göra prövningar och fråga där.

  Peter SYV på GymnasieGuiden

  Hej Nour!
  Personer som inte är gymnasieelever får göra prövningar i alla de olika svenska kommuner/städer men det tyvärr inte finns någon sammanställning vad gäller prövningsanmälan. Jag beklagar detta. Jag tycker det skulle underlätta om det fanns en gemensam webbplats där man kunde se översikt på alla de ställen där ansökan till prövningar fanns öppen (men så är det tyvärr inte, eller i alla fall inte än...). Därför är du hänvisad till att själv leta på olika sätt: googla, ringa till komvux och prövningsenheter i alla de städer/kommuner där du önskar göra prövningar.
  Jag förstår att det är inte det svaret du vill ha, men tyvärr har vi på FRåGA SYV ingen möjlighet att svara på annat sätt än att du får söka själv (det är också en fråga om att vara snabb och anmäla sig direkt när man ser anmälan öppen, för att platserna kan bli uppbokade blixt-snabbt och det skulle inte hjälpa om t.ex jag hittade var man kan anmäla sig men när du läser svaret om bara några få minuter senare, så finns inte den möjlighet längre... vad är meningen i så fall att jag skulle lägga tid på att leta?).

  Extrasvårt att hitta prövningar under hösten 2021
  Det är väldigt många som vill göra prövningar, många fler än det finns prövningstillfällen, tyvärr. Och under hösten 2021 är det extrasvårt, kanske på grund av sänkt avgift för avgångselever från åren 2020 och 2021, som betalar 150kr i prövningsavgift (i stället för det vanliga, 500kr).
  Förhoppningsvis blir det lite lättare att hitta prövningsmöjligheter från januari 2022 och framåt. Lycka till! Vi på FRåGA SYV håller tummarna för dig!

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga