leadflow

  Hej! Jag har hamnat i en oturlig situation där jag har 2250p i avklarade kurser men att jag inte säker på att fördelningen mellan kurserna är tillräckligt för att det ska kunna räcka till en examen. Avklarade kurser är följande: Engelska 5 Engelska 6 Engelska 7 Fysik 1a Fysik 2 Historia 1b Kemi 1 Komvuxarbete samhällsvetenskap och humaniora Religionskunskap 1 Samhällskunskap 1b Samhällskunskap 2 Svenska 1 Svenska 2 Svenska 3 Matematik 1b Matematik 2b Matematik 3c Matematik 4 Naturkunskap 1b Naturkunskap 2 Psykologi 1 Programmering 1 Programmering 2 Jag har 2250 avklarade poäng men problemet är att jag enbart har 650p avklarade från programinriktade kurser. Räcker det eller är det kört för höstterminen? Tack!

  • Milla : Du måste ha 2400 poäng. Har du kurser med betygen F att ta in i ditt examensbevis?
  • leadflow : Ja, jag har över 600p i kurser med betyget F utöver dessa.
  • leadflow : I grund och botten ligger problemet i att min studievägledare gjorde en plan för mig där Matematik 3c var inräknat i programinriktade kurser, men nu när jag har gjort klart allt examensplaneringen så visar det sig att Matematik 3c inte alls är inräknat i programinriktade kurser, så där har jag 50p för lite. Det jag undrar är om jag fortfarande kan ta studenten, trots att det är 50p för lite i programinriktade kurser?
  • Milla : Det är väldigt icke-fördelaktigt att ta in F-poängen i sitt examensbevis. F-betygen drar ner ditt meritvärde väldigt mycket. Men du kan ta in 150poäng F i ditt examensbevis från komvux. Vilka kurser som är på 50poäng eller på 150poäng som du har F-betygen i?
  • Milla : Lista gärna upp alla kurser som du har F-betygen i.
  • leadflow : Jag söker via HP så meritvärde är inte viktigt för mig. Att FÅ plugga är viktigt dock och det är det jag inte fattar om jag får. Jag mår upp till 2250p, men jag saknar 50p i programinriktade kurser. Räcker det för en examen eller är jag körd? Tack för alla svaren. Mina ämnen med F i är: Historia 2a, Moderna språk 3, Moderna språk 4, Filosofi 1, Geografi 1, Geografi 2, Religionskunskap 2, Retorik, Samhällskunskap 3
  • Milla : Min uppfattning är att du kan få ut examensbevis om du tar in F-betygen i t.ex Filosofi 1 och Geografi 1 (det blir 150 poäng); eller i Religionskunskap 2 och Samhällskunskap 3 (det måste vara en kurs á 50 poäng och en kurs kurs á 100poäng); F är också ett betyg och du kommer inte sakna 50p.programinriktade kurser om du tar in 150p. f-betyg i typiska för samhälle-humaniora ämnen. Alla dina F-betyg har du i de typiska samhälls- och/eller humaniora ämnen, och min uppfattning är att om du tar in 150p.av de kurserna i vilka du har F-betygen + alla dina godkända betyg så uppfyller du kraven för examensbevis (högskoleförberedande examen i samhälle-humaniora, från komvux).
  Läs alla kommentarer

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej! För komvuxexamen krävs 2400 poäng. Du kan ta in Max 150 poäng betyg F men du måste ha de betygen för att ej lästa kurser är inte detsamma som betyget F.

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga