Anonym
  Hej,
  Jag gick ut gymnasiet år 2016 med fullständiga betyg men vill skriva prövning i en estetisk kurs som ingår i min gymnasieexamen. Jag vill genomföra prövningen på en annan gymnasieskola än den jag gick på. Har rektorn på den skolan rätt att avslå min prövningsansökan och om ja, på vilka grunder?

  1 Svar

  Mikael SYV på FrågaSYV

  Hej,

  du som inte längre är gymnasieelev vänder dig till Komvux och till prövningsenheter, i Hela Sverige. Din gymnasieskola och "gymnasieskola", över huvudet taget, är "klar" med dig.
  Sök i första hand på komvux i din kommun, men du har annars rätt att anmäla dig överallt i hela Sverige - till en prövning.
  Hälsningar
  Mikael

  • :

   Det finns ingen komvuxskola eller prövningsenhet i Sverige som erbjuder prövning i den kursen. Därför undrar jag om gymnasieskolan jag vill anmäla mig hos kan neka mig rätten att genomföra prövningen via dem.

  • Mikael : Fråga Skolverkets upplysningstjänst, tel.nr 08-52733200. Du ställer en skolJurisisk fråga och vi som svarar på FRåGA SYV är inte jurister. Det vi fick som svar från skolverket senast vi frågade var att ett antal prövningar är "inbakade" i varje lärartjänst. Men för vidare upplyssningar ber skolverket vända sig till komvux eller prövningsenheten (i den "aktuella kommunen") men de som inte längre är gymnasieelever får ju göra prövningar i alla kommuner... så det verkar som att man ska fråga i varje kommun separat... Fråga Skolverket om det. Lycka till!

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga