emellie 23 år
  Hej, jag läser andra året på sam beteende och vill bli tandläkare, hur ska jag göra och vilka ämnen måste jag läsa extra?

  1 Svar

  Lena SYV SYV på GymnasieGuiden
  Hejsan, om du har möjlighet att komplettera med Matte 3b så är du behörig att söka till högskolans sk Naturvetenskaplig basår efter gymnasiet -där kompletterar du med resten av ämnen som behövs för att kunna söka till Tandläkarprogrammet.

  Läs mer om basåret på Stockholms universitet här http://www.su.se/utbildning/2.17349

  /Lena, Syv

  Frågor och svar taggade med 'arbetsdag' (3 st.)

  • Evelina 21 år

   Vad gör egentligen en psykolog?

   Vad gör egentligen en psykolog? Jag är intresserad av att börja läsa psykologprogrammet men tycker det känns svårt att hitta information om hur en arbetsdag faktiskt ser ut för en verksam psykolog? Har du några svar?

   Milla SYV: Hej Evelina, jag tror arbetsdagar för en Psykolog kan se rätt olika ut, beroende på var /arbetsplats/ man jobbar på. Det vi på Fråga SYV vet om yrket psykolog - uppger vi på... Läs hela svaret
  • Alexandra 18 år

   Hur bedömer universitet utomlands svenska betyg?

   Hej! Jag undrar över hur exempelvis universitet som Oxford bedömer svenska betyg. Kollar de bara på betygen från sista året, som jag vet att vissa andra universitet utomlands gör, eller ser de över alla betyg man fått under gymnasiet? Och...

   Anna SYV: En jättebra fråga att söka svar på - på skolans egen hemsida och så borde du också kunna kontakta skolans personal och fråga. 
  • Anna 29 år

   Gick inte vidare till nästa termin?

   Jag fick just reda på att jag inte kom in på nästa termin i Vård och omsorg på grund att sena inlämningar (kompletteringar) , att de kanske inte är en kurs för mig. Kan dom göra detta?!

   Daniel Larsson: Hej Anna, om du läser på komvux för att bli en undersköterska eller för att du läser för att kunna ta in kurser i ett Examensbevis - är ganska så olika "situationer". Som... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga