Hiba 22 år

  Hej! Jag vill söka till röntgensjuksköterskeprogrammet men jag har inte läst matematik 2 a 2 b o 2 c på gymnasiet hur blir det måste jag läsa alla delar för sig själva i komvux eller kan jag bara välja ta matematik 2 så att alla ingår tsm i en kurs? blir så förvirrad för att har kollat runt på så många progam men vet inte vilken jag ska välja så tyckte röntgensjuksköterskeprogrammet va intressant och behöver hjälp med det

  1 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Hiba. Du behöver få godkänt betyg i Matematik 2a eller i matematik 2b eller i matematik 2c (i en av de kurserna).
  matematik 2a är lättare att få högre betyg i, så jag rekommenderar att du söker på Komvux att läsa matematik 2a; om komvux i din kommun inte erbjuder läsa matte 2a, sök i så fall läsa matte 2b.

  Vänligen
  Julia

  • Hiba hej jag så mkt föe svaren, jag undrar bara vilken betyg måste mann ha på mate 2a för att kunna söka på röntgensjuksköterskeprogrammet
  • Julia För att bli BEHÖRIG, vad gäller matte, räcker det med E betyget (alltså Godkänt betyg) i matematik 2a. givetvis är det bra att ha högre betyg, men för behörighet är det OK med E-betyget.
  • Anna Vill du läsa lite svårare matte - så är det c-spår; och a-spår i matte är lite enklare/lättare och därför även lättare att få högre betyg i; eftersom betyget i matte 2 kommer räknas in i ditt jämförelsetal, när du söker till högskola, är det fördelaktigt för dig att få så högt betyg som möjligt.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga