Jenny 26 år
  Hej, jag går sista året på gymnasiet och jag vill gärna plugga vidare.
  Kan jag ansöka redan nu även om jag inte har fått mina slut betyg?

  1 Svar

  Helena SYV SYV
  Hej Jenny!
  Du kan absolut söka redan nu, eller rättare sagt att du måste söka redan nu för sista anmälningsdag för den som vill studera på universitet och högskola är den 15 april. Om du inte gjort det så bör du gå in på www.antagning.se och skaffa dig ett konto, logga in och därefter göra din ansökan.
  De allra flesta gymnasier och vuxenutbildningar är anslutna till en databas så att så fort man har skaffat ett konto så går betygen in i antagningens databas när slutbetyget har kommit.
  Nedan kan du läsa om detta:
  https://www.antagning.se/sv/Hur-du-anmaler-dig-och-haller-koll/Skicka-in-ratt-papper/Betygsdatabas-for-slutbetyg/

  Lycka till! Helena

  Frågor och svar taggade med 'mottagande skolans ansvar' (4 st.)

  • annonym 18 år

   Är det möjligt att byta tillbaka till sin gamla klass?

   Hej! Jag går på ekonomiprogrammet åk1. När jag började på gymnasiet gick jag i A-klassen, men bytte senare till C-klassen efter ca 2-3 veckor. Jag börjar ångra att jag valde att byta klass och känner att jag borde ha gått kvar. Är...

   Daniel Larsson: Hej, det är en fråga om du måste ställa till rektorn på skolan.Klassfördelningen är det skolan som bestämmer över. Prata med din klasslärare/mentor eller med rektorn på din skola.Lycka till!HälsningarD:
  • Sebastian 19 år

   Byta gymnasium från Sverige till Norge?

   Jag tänkte flytta til Oslo och undrar då hur det skulle bli med skola isåfall,går åk 2 och tänkte flytta efter jul,kan jag fortsätta eller måste jag börja om gymnasiet där?

   Mikael SYV: Det är en fråga du måste ställa till den skola som du vill flytta till. Det blir ju deras beslut att ta in dig eller inte.
  • Nora 21 år

   Hjälp vad ska jag göra??

   Hej! Jag går i 1an på schillerska humanistiska programmet och jag måste skriva att jag verkligen inte trivs alls. Jag vet ej om ni kan göra mycket åt det har kontaktat syv / rektorn men det ända de gör är att skicka runt mig och jag vet ej till vilka jag bör vända mig till. Det är väldigt akut...

   Anna SYV: Hej Nora, jag förstår att du är ledsen och känner att du inte får hjälp. Du har också rätt i att vi här på Fråga SYV inte kan ge dig en annan gymnasieplats. Vad vi kan... Läs hela svaret
  • Roger 22 år

   Betyg vid byte av skola?

   Hej jag har fått en plats och ska byta gymnasium i ettan, men vad händer med de betyg jag har fått/kommer att få den här terminen? Flyttas de över eller börjar jag liksom om? Jag har läst kurser som jag inte kommer ha på Nya skolan. Jag byter för övrigt från natur till estet.

   Mikael SYV: Hej Roger! De satta betyg gäller. Om du får betyg på kurserna, så har du de betygen och kan använda de i olika sammanhang. Om du ska byta skola då kommer du ha planering med SYV på den nya skolan. Det är vanligt att även... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga