Folke
  Hej!

  Jag kommer snart söka ett program på universitetet genom mitt resultat från högskoleprovet. Vad jag har förstått är det så att om flera söker till samma program med samma hp resultat vänder man sig till den som har bäst betygssnitt från gymnasiet när man ger den sista platsen.

  Därav undrar jag, eftersom man hamnar i en annan betygskvot när man läser upp betyg på komvux: Prioriteras då folk tillhörande gruppen som inte läst upp betyg på komvux över de som har?

  Förtydligande: Person A och person B har båda 1,7 i HP-resultat och söker till samma program där det endast finns en plats kvar. Person A gick ut med ett jämförelsetal (betygssnitt) från gymnasiet på 18,0 (utan extra merit). Person B gick ut med 17,96 (utan extra merit) men läste upp några kurser på komvux och höjde sig till 19,0 (utan extra merit) i snitt. Vem utav personerna får den sista platsen?

  Tack på förhand!

  1 Svar

  Mikael SYV på FrågaSYV

  Ställ din fråga till de som gör antagning t.ex till antagningsgruppen på det aktuella lärosäte. Du kan också testa få svar från Antagning.se tel.nr 0771-550720 tel tid kl.9-16 på vardagar. Fråga SYV gör inte antagning och kan därför inte de specifika detaljer för sådana sällsynta fall.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga