1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej,

  En bra utbildningsgrund för den som vill satsa på att bli en sportagent är att skaffa sig någon form av eftergymnasial utbildning inom marknadsföring.

  Lämpliga utbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan. På gymnasiet kan man gå ett valfritt program, men det är fördelaktigt att lära sig mycket om ekonomi och marknadsföring, därför är Ekonomiprogrammet att föredra framför andra gymnasieprogram. I vilket fall är tipset att välja en gymnasial utbildning som förbereder inför att sen kunna läsa Sport Management på högskolenivå. Exempel på utb. inom SportManagement på högskolenivå i Sverige:

  de 3-åriga program (man läser alltså 6 terminer på heltid)

  På Linnéuniversitetet (Växjö) - lnu.se/program/coaching-och-sport-management-idrottsvetenskapligt-program

  På Högskolan Dalarna - du.se/sv/Utbildning/Program/sport-management

  idrottsvetenskapligt program på Malmö Universitet
  edu.mah.se/lgidk-sman

  programmet på Örebro Universitet
  oru.se/utbildning/program/sport-management

  på Södertörns högskola (Stockholm)
  sh.se/program--kurser/program/grund/sport-management

  ***

  Var god se även andra yrkespresentationerna, förslagsvis börja med: Idrottsvetare, Idrottsmassör, Marknadsförare, Professionell idrottsutövare, Branding expert, Idrottskonsulent.

  • Panuwat Får man direkt jobb och hur är de med inkomster bero de på hur de går för månaden ??
  • Julia Du söker jobb själv; du får inte jobb som Sportagent; det är hård konkurrens & finns inga garantier; det är mycket möjligt att inte få jobb som sportagent; det är många gånger personliga kontakter och tur som avgör. Ang. lönen så är det enligt "överenskommelse" med de aktiva idrottspersoner (antingen kommer ni överens om månadslön för dig eller så får du % av deras sponsorinkomster och "vinst-pengar", om de får några).
  • Julia Läs gärna på https://www.framtid.se/yrke/sportagent
  • Daniel

   Det finns också små/korta kurser inom sport-management på högskolenivå, exempel: du.se/sv/Utbildning/kurs - och man kan kanske börja med att läsa en sådan liten kurs för att se om ämnet passar ens framtida yrkesplaner.

  Läs alla kommentarer

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga