Hej
  Hej!
  Jag är intresserad av att läsa till läkare utomlands. Jag funderar på Kanada, men har ingen aning om det är möjligt. Finns det utbildningar/stipendier för mig att studera utomlands för att sedan i framtiden till och med bo i Kanada?
  Min engelska är inte den bästa, kanske att man kan läsa ett basår innan och sedan studera till yrket man vill?

  1 Svar

  Julia SYV på FrågaSYV

  Hej Alva,
  du kommer behöva själv vara mycket aktiv och göra omfattande undersökningsarbete om dina möjligheter i Kanada. Eller hitta någon som gör det åt dig men då får du betala vad det kostar och det blir nog inte billigt. Så vitt jag vet så finns det inte någon färdig material som skulle vara färdig att användas och som beskriver utbildningsmöjligheter för svenskar i Kanada. Du kan börja med att besöka ambassadens hemsida: canadainternational.gc.ca/sweden-suede välj där språket engelska eller franska. Rekommenderar att du lär dig franska ganska bra också. Du kan skriva e-post till ambassaden och fråga om de har ngn utbildningsansvarig/kunnig som kan och vill hjälpa dig, men annars be i alla fall om länkar till relevanta webbplatser där du kan fortsätta leta info.
  Det som ambassaden bör kunna svara på är Visum-frågan: behöver du visum för att läsa i Kanada? Hur får du det? För att kunna bo och jobba i Kanada, vad krävs det i så fall: ansökan om uppehållstillstånd? Hur kan en svensk bli medborgare i Kanada, om hen så önskar? - alla de frågorna råder jag dig ta reda på.
  Under alla omständigheter kan du jobba på att bättra din engelska. Läs Engelska 7 på komvux, t.ex.

  Webbplatserna (länkarna nedan) som vi bedömer som pålitliga och där du förhoppningsvis kan hitta mer information som blir av intresse för dig:
  utlandsstudier.se
  Video Utlandsstudier i 5 steg: https://www.youtube.com/watch?v=oOYVIX8Xjuo&t=4s
  https://www.fragasyv.se/info/studera-utomlands
  studera.nu/studera-utomlands/bra-att-veta-om-utlandsstudier/aka-pa-egen-hand

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga