1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej,
  om du är 20 år eller äldre, vänder du dig till studievägledare (SYV, studie- och yrkesvägledare) på komvux/vuxenutbildningen i den kommunen där du är folkbokförd (detta även om du kanske vill studera i en annan studieform än komvux). Kontaktuppgifter kan du hitta på kommunens hemsida (den kommunen i vilken du är folkbokförd). Om du inte hittar, ring till kommunens växel - de bör kunna ge dig kontaktuppgifter till komvux. Det kan hända att din kommun har någon sort vägledningscentra... beror på vilken kommun du är folkbokförd i. Många kommuner har kommunvägledare som bör kunna hänvisa dig till rätt ställe med dina frågor. Du kan alltid ringa eller maila till kommunens växel (i den kommunen där du är folkbokförd) och bör där kunna få hänvisning till rätt ställe dit du bör vända dig med dina frågor.

  Varför det är omöjligt för oss att ge vägledning per telefon?
  FRåGA SYV är en webbtjänst - skriftliga svar på frågor här i forumet. Tanken är att många ska kunna ta del av frågorna och svaren (att inte var och en ska behöva ställa en egen fråga). Vi har ingen möjlighet att bedriva personlig vägledning utanför forumet. Vi tar därför emot frågorna endast här i forumet som är ÖPPET forum, alltså alla som vill kan läsa frågorna och svaren.
  Du kan ställa din fråga i forumet hos oss "ganska anonymt" - uppge inte personliga detaljer i din fråga (med tanke på att alla som vill kan läsa din fråga).
  Jag förstår att du förväntade dig ett annat svar men jag kan endast ge dig detta svaret. 
  Hoppas du förstår varför jag ger dig just detta svaret. 

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga