Carla

  Jag har civilingenjörexamen och just nu studerar jag på sva grundläggande 4 på Sifa. Jag har fått en tjänst som NO-lärare och funderar på att studera en kompletterande pedagogisk utbildning för att kunna jobba som legitimerad lärare. Jag har 2 frågor: vet ni nån skola som har SVA 123 på distans och på 9 veckor max för varje kurs?(jag vill ansöka till universitet och behöver SVA 3). Vilket universitet är bättre för KPU? Tack!

  1 Svar

  Anna SYV på FrågaSYV

  Hej Carla.
  På gymnasienivå (och kurser i svenska som andraspråk 1,2 och 3 ligger på Gymnasial nivå) läser man på komvux i den kommunen där man är folkbokförd. Så, du måste vända dig till komvux i den kommunen där du är "skriven" (folkbokförd).
  Varje av kurserna SVA1, 2 och 3 är normalstora kurser alltså á 100 poäng styck. Varje sådan kurs läser man på halvtid på 10 veckor (och på heltid på 5 veckor). Halvtidsstudier, även om de är på distans, kräver arbets-/studieinsats på cirka 20 timmar per vecka.

  KPU
  Du frågar vilket lärosäte är bättre för KPU? Du måste hitta "rätt för dig" KPU, i de rätta ämnena och i den studietakt och form som du vill läsa. KPU kan ges på heltid eller på deltid och i olika grader av distans. Utbildningsutbud förändras. Vilka högskoleutbildningar i Sverige som ska starta hösten 2021 blir helt fastställt till första anmälningsdag, den 15 mars 2021.

  Vänligen och lycka till!
  ANNA

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga