Jon 23 år
  hej jag går just nu i nti gymnasium i stockholm och går på el energi -inriktning dator kommunikationsteknik. det är så att jag inte gillar skolan så jag vill byta till nackagymnasium. men ändå gå i samma linje. så jag funderar på att byta skola efter den här terminen men min fråga är kan jag byta nu och är det bättre om jag ska byta nu eller gå klart den här terminen och sen byta? i så fall hur gör jag då för att byta skola?

  1 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Jon,
  du måste kontakta Rektor på El/Energiprogrammet på Nackagymnasium med frågan om det finns PLATS för dig. Om det finns en ledig plats, kommer Rektor att hänvisa dig rätt & hjälpa dig att byta.
  Gör det snarast. Det är bättre att byta så fort som möjligt i så fall.
  Problemet, förutom ledig plats?..., kan även vara om kurserna inte "matchar"; upplägg av kurser kan vara lite olika på olika skolor och ju längre in i utbildningen man kommer, desto mer kan upplägget skilja sig mellan olika skolor (t.ex. på vissa skolor börjar man läsa kurser inom inriktningen från å k 1 och på vissa andra - från å k 2, även om det handlar om samma program och inriktning).

  I fall du får svar från Rektor på Nackagymnasium att det inte finns plats hos dem, kan du titta på andra skolor som erbjuder samma utbildning: http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/cybergymnasiet-odenplan
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/jb-gymnasiet-stockholm-ny-agare-stiftelsen-stadsmissionens-skola
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/thoren-innovation-school-stockholm
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/thorildsplans-gymnasium
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/snitz-gymnasium

  Lycka till & hör av dig om du funderar över ngt. mer!
  jULIA syv

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga