Karoline 30 år
  Jag har en elev som läst gymnasiet och gick ut gymnasiet med samlat betygsdokument (2008). Totala poängen är 2450 och icke godkända 600 så godkända är totalt 1850p. Godkänt i Svenska A,B,C och Matte A,B, Engelska A,B Samhällskunskap A, Historia A, Naturkunskap A, Idrott och hälsa A,B.
  Tänker jag rätt att det fattas religion för grundläggande behörighet? Sen bara särskild behörighet för att kunna söka till universitetet?

  1 Svar

  Peter SYV SYV på GymnasieGuiden

  Hej Karoline,
  utgå ifrån informationen på antagning.se/sv/dina-betyg/gymnasieskolan/slutbetyg-fore-2010/grundlaggande-behorighet och där står det bl.a att Samlat betygsdokument räcker inte. Personen måste få ut ett Slutbetyg (eller examensbevis).
  Idrott A kan ej ingå i ett Slutbetyg. Möjlighet att få ut slutbetyg är nu förlängd till 1 juli 2025 och 8-årsregeln är borttagen. Ni måste bestämma om personen ska läsa mot ett slutbetyg eller mot examensbevis. Om hen ska läsa mot ett slutbetyg så måste han, enligt min tolkning, få godkänt betyg i Religion 1 och totalt sett godkända betyg i 90% av poängen som ingår i slutbetyget, för att det ska ge grundläggande behörighet. Givetvis bra att inte ta in några icke-godkända betyg in i slutbetyget. Bra att ta in alla kurser som hen behöver för särskild behörighet.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga