Cornelia 22 år
  Hej!
  Jag ska på öppet hus snart och undrar vad man kan ställa för frågor?
  Tacksam för snabbt svar!

  1 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Cornelia
  du kan t.ex. fråga om vilka kurser som kommer att erbjudas som programfördjupande, hur många elever som är max antal i varje klass, om man får klasslärare/mentor - en eller två och om man kan få kontakt med den redan nu för att se om personkemin stämmer.
  Ta tid när du åker hem efter Öppet hus - då vet du hur lång tid det tar för dig "från dörr till dörr". Tänk på att du skall till/från skolan varje dag i tre år.
  Om du tänker läsa Moderna språk på gymnasiet, är det viktigt att få reda på vilka Moderna språk som kommer att erbjudas.
  Om du planerar söka till högskola efter gymnasiet, kanske är det bra att fråga om kurser som ger Meritpoäng kommer att erbjudas: Engelska 7 och Moderna språk 3,4,5 och högre kurser i Matematik.
  Jag skulle också be att få se skolbiblioteket och ta reda på öppettiderna - det är en bra plats att göra läxor på och det är bra om det är öppet längre på dagarna och att det är en trevlig lokal.
  Finns det skolvärd/värdinna på skolan? Finns det kurator, speciallärare, skolsköterska, skolpsykolog och Studie- & yrkesvägledare - och hur ofta kan man träffa dem?
  Hur stor procent av lärare är behöriga att undervisa i "sina" ämnen?
  Har skolan statistik på vad deras f d elever gör efter gymnasiet? Hur stor procent som kom in på en eftergymnasial utbildning? Hur många fick jobb eller kom in på en eftergymnasial utbildning direkt efter gymnasiet?
  Har skolan en anti-mobbnings plan? Finns det möjlighet att åka på utlandspraktik i några veckor under utbildningen?
  Fråga också på vilket sätt du kan få svar bäst och snabbast från skolan i fall du kommer på fler frågor efter att Öppet hus är över. Be att få mailadress/tel.nr. dit du kan vända dig med dina frågor.

  Mvh Julia SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga