Per

  Jag läste någonstans att kompletteringsbetygen från komvux fick räknas upp med 1,2 när man räknar ihop poängen. Stämmer det eller var det något felskrivet?

  1 Svar

  Anna SYV på FrågaSYV

  Hej Per,
  om personen som din fråga gäller har utländsk gymnasieutbildning, se gärna information på antagning.se/sv/dina-betyg/utlandsk-gymnasieutbildning och meritvärde räknas fram på ett "komplicerat sätt", om jag ska sammanfatta kort. För mer info läs på webbplatsen, länk ovan eller kontakta Antagning.se - tel.nr 0771-550720

  Om din fråga gäller någon med svenska gymnasiebetyg, som kompletterar på komvux - så är det inte säkert att det man läser på komvux kommer påverka meritvärde (kanske inte räknas de kurserna in, över huvudet taget, utan man läser endast för att få mer kunskap); här beror det på vilken typ av utbildningsdokument man har: Slutbetyg, Samlat betygsdokument, Examensbevis eller Studiebevis. Det är flera olika uppsättningar av regler. Bäst är det att boka tid med SYV på komvux - i den kommunen där personen är folkbokförd som din fråga gäller.
  Reglerna kan man läsa om på antagning.se/sv/dina-betyg men ibland är det svårt att tolka dem. Tolkningsföreträde är det Antagning.se som har. Man kan också försöka kontakta antagningsgruppen på det lärosäte (högskola eller universitet) dit man söker.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga