Saga
  Hej
  Jag har gått gymnasium i Libyen och har då utländsk gymnasiebetyg. Vill nu söka till läkarlinjen men vet ej vad som krävs förutom de grundläggande kraven (eng/matte/svenska). Kan ni hjälpa mig med detta?
  Tack på förhand.
  • : Särskild behörighet hittar du på skolans hemsida under information om programmet. På UHR kan du skicka in dina betyg och se vad dom motsvarar i Sverige

  1 Svar

  Julia SYV på FrågaSYV

  Hej Saga,
  läkarprogrammen i Sverige kräver för Särskild behörighet godkända betyg i gymnasiala kurser Fysik2, Kemi2, Biologi2 och Matematik 4.
  Har du fått bedömning av dina utländska betyg och vad de motsvarar i svenska mått mätt? Om inte, så följd det rådet som Josefine ger i kommentaren till din fråga, nämligen "På UHR kan du skicka in dina betyg och se vad dom motsvarar i Sverige". Se gärna information på uhr.se/bedomning-av-utlandsk-utbildning
  Du kan också boka tid med SYV på komvux i den kommunen där du är folkbokförd eller vänd dig till studievägledare på läkarprogrammen (i första hand på det lärosäte där du senare vill läsa för att bli läkare).
  Mvh
  Julia

  Frågor och svar taggade med 'söka till en annan utbildning' (2 st.)

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga