Hadi

  Hej! Jag går i tredje året på gymnasiet och läser teknikprogrammet. Nyligen fick jag två A-betyg i Moderna språk 3 och Moderna språk 4 (Arabiska). Jag studerade dessa kurser på en annan skola i Eskilstuna där jag bor eftersom min skola i Örebro inte erbjuder dessa kurser. I min studieplan ingår 2400 poäng utöver gymnasiearbete. Min rektor vägrar att lägga till dessa kurser som utökade kurser till min examensbetyg. Har rektor rätt att göra det? Med vänlig hälsning Hadi

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej!
  om datumet för betygen i dina kurser som du läser på en annan gymnasieskola kommer vara innan eller samma dag som ditt examensbevis blir utfärdat, då är de betygen inte en komplettering, utan kommer av www.antagning.se betraktas som U-kurser. Du kan fråga antagning.se om det själv; ring 0771-550 720 på vardagar kl.9-16. Om du får det bekräftat att de "extra-betygen" i moderna språk 3 och 4 inte blir en komplettering, utan du även med de betygen inräknat, kommer fortfarande prövas i BI-urvalet, då spelar det för dig ingen roll om du har de kurserna som U-kurser i ditt examensbevis eller om du laddar upp de betygen som finns på ett separat dokument. 
  Du kan annars fråga vad skolverket har att säga om det... Ring 08-527 332 00. Du kan få svar, av skolverket, att det är en ovanlig situation och att elever läser endast på En gymnasieskola. En elev får egentligen ej bli inskriven på två gymnasieskolor samtidigt. Så, jag förstår, uppriktigt sagt, inte hur du lyckades få undervisning i moderna språk 3 och 4 på en annan gymnasieskola än den skola som du är inskriven på. Eller har du lyckats bli inskriven på två olika gymnasieskolor samtidigt? Det är extremt ovanligt, går mot reglerna.

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga