Dion 29 år

  Jag tänkt ansöka till Utveckling av eTjänster 120 högskolepoäng i september inför VT20 i september 2019. Efter 2 år, få man en Högskoleexamen med inriktning mot eTjänster. På skolans sida, det stå att studerande som efter sin examen kan bygga på sin ämneskompetens för att erhålla en filosofie kandidatexamen med huvudämne informatik, 180 högskolepoäng. Hur läsa man ytterligare 60 högskolepoäng varav 30 högskolepoäng informatik på grundnivå 2, inkluderande 15 högskolepoäng examensarbete? Jag hittade de här följande kurser: Informatik, Systemutvecklingsprojekt, fortsättningskurs VT 30 högskolepoäng, Örebro universitet, Studieort: Örebro Förkunskapskrav: Tidigare högskolestudier Ämnesord: Informatik Informatik med systemvetenskaplig inriktning, kandidatkurs HT 30 högskolepoäng, Örebro universitet, Studieort: Örebro Förkunskapskrav: Tidigare högskolestudier Informatik – Kandidatuppsats HT 15 högskolepoäng, Karlstads universitet, Studieort: Karlstad Distans Men finns det andra kurser man kan hitta som är informatik 60 högskolepoäng på distans?

  • noor

   Hej

   Jag är också intresserad av denna utbildning och jag hittar den "Påbyggnadsutbildning inom datavetenskap, kandidatexamen" på distans utbildningar som kan kanske komplettera för det står i hemsida att det krävs "120 hp varav minst 60 hp ska vara inom datavetenskap eller motsvarande"

   https://www.distansutbildningar.se/skola/linneuniversitetet/pabyggnadsutbildning-inom-datavetenskap-kandidatexamen-802555#EducationDescription

  • Dion

   Hej

   Jag skickat ett mejl till studievägledaren Bengt Persson  för påbyggnadsutbildning inom datavetenskap, kandidatexamen 60hp vid Linnéuniversitetet och här är han svar: 

    

   "Hej Dion,

   Jag tror inte det är möjligt med ett påbyggnadsår inom datavetenskap eftersom dina kurser från högskolan dalarna är i informatik, inte i datavetenskap.

    

   Vänligen/ Best Regards

   Bengt Persson

   Studievägledare/ Study Advisor

   Fakulteten för Teknik/ Faculty of Technology

   Telefon/Phone 070-5458579

   E-mail bengt.c.persson@lnu.se "

  • noor

   Tack för svaren ,tyvärr. och vad menar dem med" eller motsvarande"

   jag har kollat kurserna på Utveckling av eTjänster.  de nästan alla handlar om programmering och systemutveckling

  • Dion Jag vet att om man studera Webbprogrammerare - 120 högskolepoäng, Linnéuniversitetet (Kalmar Växjö) , Studieort:  Flexibel då blir man behörig till Påbyggnadsutbildning inom datavetenskap, kandidatexamen - 60 högskolepoäng, Linnéuniversitetet (Kalmar Växjö) , Studieort:  Ortsoberoende. 
  • noor

   ja , konstigt för att jag har just nu kollat på den sidan som visar att Webbprogrammerare kan läsa programmet https://dbwebb.se/forum/viewtopic.php?p=62918

  • Dion

   Jag också pratat med Ylva Sundmark Examenshandläggare/Graduation Officer för Utveckling av eTjänster vid Högskolan Dalarna. Här är svaret jag fick.

   ----- Original Message -----
   To: support@du.se
   Subject: Högskoleexamen med inriktning mot eTjänster

   Hej

   Jag har ansökt utveckling av etjänster 120hp vt20. Jag undra om det här
   Högskoleexamen med inriktning mot eTjänster  är samma som Högskoleexamen i huvudämne informatik med inriktning mot eTjänster ?

   Vh
   Ijeh

   Studentservice <studentservice@du.se>

   16 sep. 2019 15:31 (för 8 dagar sedan)

   Hej Ijeh,

   Nej, det är inte samma sak. Programmet Utveckling av etjänster ger en högskoleexamen med inriktning mot etjänster. Jag tror inte att den som har gått det programmet läser tillräckligt mycket informatik för en högskoleexamen med inriktning informatik. Tvärtom går absolut inte; bara den som fullföljer programmet Utveckling av etjänster kan erhålla en Högskoleexamen med inriktning mot etjänster

   Vänliga hälsningar,

   Ylva Sundmark
   Examenshandläggare/Graduation Officer

    

   16 sep. 2019 15:42 (för 8 dagar sedan) Till: studentservice@du.se

   Hej Kan man kan  blir behörig med den här program till att läsa vidare till kandidatexamen i huvudämne informatik eller datavetenskap? vh

   Studentservice <studentservice@du.se>16 september 2019 15:49

   Svara: studentservice@du.se

   Du kan alltid ta med dig kurserna in i kandidatexamen, absolut. Om de helt matchar Systemvetenskapliga programmet vet jag inte, men om du sätter ihop en kandidatexamen baserad på fristående kurser så kan du i princip ta med dig alla kurser från din högskoleexamen. Det gäller bara att du har 90 hp i huvudområdet Informatik, varav 30 hp på kandidatnivå/G2, varav 15 hp examensarbete."

  Läs alla kommentarer

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Dion; jag vill börja med att påminna om att "distans" är ett samlingsnamn för några olika studieformer, och att det är vanligt med "distans Med Obligatoriska träffar". Då måste man kunna komma till skolan just då. Om du inte alls vill eller kan åka till skolan, så bör du söka efter "distans Utan obligatoriska träffar".

  För övrigt så fastställs utbud av högskoleutbildningar - tills dess att ansökningsperiod börjar; ofta kan man se utbildningarna tidigare, men inte alltid. Så, det är säkrast att kika på lärosätenas gemensam sida www.studera.nu på eftermiddag första dagen i ansökningsperioden då borde hela utbudet vara synlig. Dessutom kommer de sökbara högskoleutbildningar finnas på sidan där man gör ansökan - www.antagning.se

  Just nu pågår inte ansökningsperiod och alla utbildningar som startar nästa termin, kanske ännu inte syns på www.studera.nu

  Du kan också försöka få svar från studievägledare på de institutioner där relevanta utbildningar ges - t.ex ang. framtida planer, om några nya kurser planeras i framtiden.

  Vänligen
  ANNA

  Frågor och svar taggade med 'Samhällskunskap 1b' (26 st.)

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga