Sara 34 år
  Hej
  Jag behöver hjälp med vad det är som jag egentligen ska läsa.
  Är ifrån början utbildad djurvårdare och kommer att utöka den kompetensen med en kurs nu i vår.
  Har jobbat som tågvärd i flera år nu och på så sätt fått mycket serviceerfarenhet men också lite säkerhetsarbete.
  Känner dock att jag nu måste gå vidare. Det jag söker efter är gärna ett administrativt jobb som innehåller service på något sätt. Är en klar fördel om det gärna innehåller djur eller miljö. Jag hade passat inom ledande roller. Är ordningsam och noggrann. Är dock inget vidare på matte tyvärr.

  Jag har även varit lite inne på att läsa något där jag kan hjälpa folk på något sätt.
  Påbörjade studier till fritidspedagog eftersom jag är intresserad utav att jobba med barn och ungdomar som har det tufft.

  Hoppas att du kan få någon klarhet med detta.
  Med vänlig hälsning Sara

  1 Svar

  Lena SYV SYV på GymnasieGuiden
  Hejsan, härligt att du sitter inne med många kompetenser! Sammanfattar man dessa så mynnar dom ut i en önskan om en utbildning som är: vårdande, serviceinriktad, administrativ med en släng av säkerhettänk.

  Kanske en Yrkeshögskoleutbildning skulle kunna vara ett alternativ - du har ju redan prövat på högskolan. Vad hände med fritidspedagogsutbildningen? Är det en utbildning som du kan återuppta?

  Kolla in olika Yrkeshögskoleutbildningar här http://www.yhguiden.se/ ..En sådan utbildning är ofta inte så lång, full av praktik och en kort väg ut på arbetsmarknaden.

  Även Folkhögskoleutbildningar skulle du kunna kolla på http://www.folkhogskola.nu/ - du har en hel del vård/behandlareutbildningar där. Väddö och Tollare Folkhögskola har ett par som kanske kan intressera dig.

  http://www.tollare.org/tollare-folkhoegskola/saerskilda-utbildningar/socialpedagogiskt-ungdomsarbete.aspx

  http://www.vaddo.fhsk.se/

  Hoppas du hittar något bland dessa tips! /Lena, Syv

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga