1 Svar

  Julia SYV på FrågaSYV

  Nej, det stämmer inte att IM: introduktionsprogrammen skulle vara "som om gå om nian".
  gymnasieguiden.se/gymnasieprogram/IMY - kan du läsa om den nya utbildningen (som finns från hösten 2019) - Programinriktat val. Just på den IM-programmet går man i en vanlig gymnasieklass men i det ämnet där man "ligger efter" så får man extra-stöd och tanken är att eleven ska läsa ikapp och läsa sedan med sin gymnasieklass mot gymnasieexamen (examensbevis).
  Yrkesintro är det annorlunda: individuell studieplan görs för varje elev; i planen kan ingå att läsa några kurser eller inte läsa några kurser alls utan endast "öva" på det praktiska yrket inom vilket eleven blir, förhoppningsvis, anställbar - t.ex kan ett sådant yrke vara undersköterska, kallskänka eller fordonsmekaniker.

  • : så när man har fått godkänt på det ämnet fortsätter man plugga samma som dom andra i gymnasiet alltså om man har F i vad ska man ska t.ex. Matte så pluggar man 9:an matte tills man blir godkänt. Sedan tar man o pluggar gymnasiet matten om nu jag har förstod rätt.
  • Mikael : På IM:Programinriktat val - ja, så är tanken att det ska vara. Tufft att kämpa och läsa ikapp. Sedan brukar det också finnas få platser på Programinriktat val; svårt att komma in där, men annars så Ja, man läser ikapp och man läser (de flesta av kurserna) tillsammans med sin "vanliga klass".

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga