Marcus 24 år
  Vad behövs de för poäng till gymnasiet för komma in på ekonomi programmet? kommer man in om man har 180 poäng?

  1 Svar

  Liselotte Johansson SYV på GymnasieGuiden
  Hej Marcus, man måste vara: behörig och sedan är det poängen /Meritvärde/.

  Till Ekonomiprogrammet är det godkända betyg i svenska, engelska, matematik samt i Geografi, Historia, Religionskunskap, Samhällskunskap samt i minst 5 andra valfria ämnen från vårterminen i å k 9 på grundskolan.
  Om man är behörig, då deltar man i urvalet "på poäng" /Meritvärde/. Hur många poäng som krävs för varje skola & program vet man först i efterhand, när den slutgiltiga antagningen har ägt rum.

  Du bör söka till det skola och programmet som du vill gå helst - i första hand.
  I andra hand - till det skola och program som du också kan tänka dig.
  I tredje hand - till det skola och program som du också kan tänka dig - i fall du inte kommer in på alternativ ett och två.... och så vidare. Du får söka många olika alternativ - och i fall du inte kommer in på ngt. av dina alternativ - kan du välja bland de utbildningar där det kommer att stå tomma platser.
  De ungdomar som står utan plats när läsåret börjar, omfattas av kommunens uppföljningsansvar - de kommer att få ngt. erbjudande om utbildningsplats eller praktik. Kommunens uppföljningsansvar gäller tills man fyller 20 år.

  I fall du är intresserad att veta vad antagningspoängen låg för innan - i år och förra året /vilket säger inte så mycket om vad de kommer att ligga nästa år - men kan ge en "fingervisning"/ råder jag dig att kontakta Antagningskansliet i ditt län. Adresser till alla antagningskanslier finns på http://www.antagningskanslier.se.
  Mvh
  Liselotte SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga