Q
  Hej! Jag gick och kollade lite på olika utbildningar som jag var intresserad av. Den som föll mig mest i smaken var socialantropologi på Stockholms Universitet. Så här såg den särskilda behörigheten ut: Engelska B eller Engelska 6 (Områdesbehörighet 4 eller A4 med undantag för Matematik C och Samhällskunskap A eller Matematik 2a alt 2b alt 2c alt 3b alt 3c och Samhällskunskap 1b alt 1a1 + 1a2)  Jag har lite svårt att förstå det här. Vad menas med det som är i parantes? Måste jag ha läst matte 2b? Och vad menas med resten? Skulle vara tacksam för ett tydligt och bra svar! Tack på förhand!

  1 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Q, håller med om att det är mycket krånligt förklarat ang. särskild behörighet till den här utbildningen. Det som är i (...) är det som du Inte behöver ha. :) Alltså, tolkar jag det som så att i fall du har godkänt betyg i svenska 3 och engelska 6 så räcker det för särskild behörighet.
  Det är i alla fall min tolkning. Men ytterst är det Antagningsgruppen på Stockholms universitet som bedömer vem som är behörig till utbildningar på SU, så du kan också kontakta dem.
  Mvh

  Juiia

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga