Kübra

  Hej! Det är så att jag har en F varning i Matematik 2b kursen därmed undrar om detta påverkar meritpoängen för hela summan i slutet av året. Mitt nuvarande jämförelsetal är 17,9 (jag går i åk 2, sambeteende) och har F varning i Matematik 2b. Frågan är om 17,9 sänks alternativt trots detta F har samma summa? Följdfråga: Hur påverkar detta mina resterande betyg? Hej! Det är så att jag har en F varning i Matematik 2b kursen därmed undrar om detta påverkar meritpoängen för hela summan i slutet av året. Mitt nuvarande meritpoäng är 17,9 (jag går i åk 2, sambeteende) och har F varning i Matematik 2b. Frågan är om 17,9 sänks alternativt trots detta F har samma summa? Följdfråga: Hur påverkar detta mina resterande betyg? Vidare ligger jag även på följande nivåer i samtliga ämnen just nu (omdöme): Franska 2 - A Engelska 6 - B Sva 2 - B Ledarskap och organisation - A Samhällskunskap C-A Psykologi 2b C-A Naturkunskap 1 - B Idrott och hälsa 1 - C-A Matematik 2b F Vad blir jämförelsetalet för åk 2 med ovanstående omdömen som utgångspunkt? Tack på förhand Mvh, Kübra

  1 Svar

  Peter SYV på GymnasieGuiden

  Hej,
  man räknar inte fram jämförelsetal på ofullständiga gymnasiala betyg, för att det finns ingen mening med det.
  Först måste du få ut ditt examensbevis. Det är många villkor som måste uppfyllas för att kunna få ut examensbevis. T.ex om eleven får F i gymnasiearbete, får hen inte ut examensbevis (utan endast får studiebevis), även om hen har alla A-betygen i alla kurser, för övrigt.
  Utan examensbevis blir du inte behörig till högskoleutbildningar och då finns det ingen anledning att räkna på betygen. Obehöriga deltar inte i konkurrensen om utbildningsplats på de svenska högskoleutbildningar.

   

   

  • : Om jag alltså har uppfattat det rätt spelar det ingen större roll att räkna ut mitt jämförelsetal för åk 2 med anledning av en ofullständig gymnasieexamen?
  • Julia : Ja, så kan man säga. Gymnasieexamen får du om du får ut Examensbevis. Man räknar på examensbeviset - för att ingen vet ju ännu om du kommer få ut exam.bevis eller inte. Kanske kommer du komplettera upp studiebevis på komvux och läsa nya kurser på komvux, som kommer ingå i ditt exam.bevis från komvux. Försök annars få så goda kunskaper och så höga betyg i alla kurser du läser. Skillnaden mellan att få F och E i en kurs är lika stor som mellan E och A betyget, alltså det är mycket viktigt att försöka få E (i ställer för F), men sedan om man får E eller t.ex D i betyg, är lite mindre vikitgt.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga