Samir 21 år
  Vad kan man läsa på gymnasiet för att bli idrottsagent? Handels-Administration?

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Samir,
  det finns några olika vägar att gå för att utbilda sig till Idrottsagent.
  T.ex kan man läsa på den här http://lnu.se/utbildning/program/IGCSM#semester_20152 3 åriga högskoleutbildningen. Behörighet till den är - Grundläggande behörighet till högskolestudier. Grundläggande behörighet får man på ett valfritt högskoleförberedande gymnasieprogram.
  På Handels/Administration har du rätt att läsa till Grundläggande behörighet men du måste specifikt be om att få läsa till några kurser. Som du kan se på http://www.gymnasieguiden.se/files/uploads/150122/Programplan_HA.pdf behöver du lägga till Svenska/Svenska som andraspråk 2 och Engelska 6 inom Programfördjupningen & Svenska/Svenska som andraspråk 3 - inom Individuellt val.

  Man kan också läsa den här http://www.oru.se/Utbildning/Program/1516/?pid=525 3 åriga högskoleutbildning och behörighet till den är Grundläggande behörighet + godkända betyg i gymnasiekurser Idrott och hälsa 1, Matematik 2, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b.
  Det blir svårt att bli behörig på Handels/Administrationsprogrammet eftersom du måste både läsa kurser till Grundläggande behörighet + kurser för Särskild behörighet. Matte 2a kan du läsa som Programfördjupande men Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1a2 - inte får läsas som programfördjupande på HA.
  Av 200 poäng Individuellt val upptar du 100 poäng för att få grundläggande behörighet. Då är det bara 100 poäng kvar och Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1a2 utgör tillsammans 150 poäng. Om inte du får läsa "utökat" d v s på mer än heltid, blir du inte behörig på HA.

  Det finns också en Yrkeshögskoleutbildning http://www.yhguiden.se/utbildning/caddie-sport-and-business/sportmarknadsforare och behörighet till den är - examen från valfritt gymnasieprogram + Samhällskunskap 1b. Om du läser på HA, behöver du bara lägga till en 50 poängskurs Samhällskunskap 1a2 för att bli behörig.

  Mvh Milla SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga